توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 73138
يکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۴۱
مدیر پایگاه ملی تاق بستان:
هرگونه ساخت و ساز در عرصه تاق بستان ممنوع است
مدیر پایگاه ملی تاق بستان به تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در عرصه و حریم تاق‌ بستان در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: هرگونه ساخت و ساز در عرصه تاق‌بستان ممنوع است و در صورت مشاهده تخریب می‌شود.
هرگونه ساخت و ساز در عرصه تاق بستان ممنوع است

محمدمهدی فیض آقایی ، با بیان اینکه طی روزهای گذشته دو مورد ساخت و ساز غیرمجاز در عرصه تاق بستان تخریب شد، اظهار کرد: تخریب پنج مورد ساخت و ساز غیرمجاز دیگر که در عرصه و حریم این اثر ملی قرار گرفته نیز در دستورکار است.

وی افزود: براساس آخرین نقشه عرصه و حریم و ضوابط تاق بستان ابلاغی در سال ۱۳۹۷، کل مساحت عرصه و حریم تاق بستان ۱۱۷۰ هکتار است که ۱۴۵ هکتار از این میزان را عرصه تشکیل می‌دهد.

مدیر پایگاه ملی تاق بستان تصریح کرد: بخشی از پارک کوهستان، اطراف خود اثر تاق بستان، روستای تاق بستان، محوطه شکارگاه خسرو پرویز، تپه مراد حاصل و بلوار تاق بستان تا لب آب جزو عرصه تاق بستان محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: براساس ضوابط میراثی، هرگونه ساخت و ساز در عرصه این محوطه ممنوع است و برای ساخت و ساز در حریم آن نیز باید از دستگاه‌های ذیربط همچون میراث فرهنگی و شهرداری استعلام گرفته شود.

فیض آقایی در پاسخ به این سوال که آیا ساخت و سازها در اطراف این اثر به ثبت جهانی آن لطمه وارد می‌کند یا خیر؟ نیز گفت: قطعا هر اتفاقی که خلاف ضوابط عرصه و حریم این محوطه باشد در وجهه آن تاثیر منفی گذاشته و به ثبت جهانی اثر آسیب می‌رساند.

وی با بیان اینکه حفاظت از عرصه و حریم به شدت مورد توجه است، عنوان کرد: در این راستا گشت‌های ثابت را برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در اطراف تاق بستان مستقر کرده‌ایم، اما متاسفانه متخلفین با شگردهای مختلفی برای ساخت و ساز اقدام می‌کنند.

مدیر پایگاه ملی تاق بستان یادآور شد: گشت‌های ما هر زمانی که متوجه ساخت و ساز غیرمجاز شوند، اخطار اولیه را صادر می‌کنند و بدنبال آن وارد فرآیندهای اداری قضایی برای تخریب آن می‌شویم که گاها این فرآیند طول می‌کشد و فرد در این مدت ساخت و ساز خود را تکمیل می‌کند.

وی در ادامه با بیان اینکه ساخت و سازهایی که در عرصه تاق بستان احداث می‌شود، صرفا از نظر عرصه و حریم و ضوابط تاق بستان غیرمجاز نیست، اظهار کرد: این ساخت و سازها در حوزه برخی دستگاه‌های اجرایی دیگر مانند شهرداری و آب منطقه‌ای نیز غیرقانونی است و آنها نیز باید برای تخریب ورود کنند.

فیض آقایی در پایان گفت: میراث فرهنگی یک دستگاه ناظر اجرای ضوابط وضع شده است و دستگاه اجرایی و بازوی اجرایی نیست، درحالیکه سایر دستگاه‌ها مانند شهرداری می‌توانند برای تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز ورود کنند.
Share/Save/Bookmark