کد مطلب: 6924
يکشنبه ۲ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۱۰
با انتخاب یه حبه قند رضا میرکریمی
نماینده ایران در اسکار ۲۰۱۳ مشخص شد
فیلم سینمایی "یه حبه قند" ساخته سیدرضا میرکریمی از سوی کمیته انتخاب نماینده سینمای ایران، به آکادمی اسکار معرفی خواهد شد.
فیلم سینمایی "یه حبه قند" ساخته سیدرضا میرکریمی از سوی کمیته انتخاب نماینده سینمای ایران، به آکادمی اسکار معرفی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، این فیلم در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و مهر ماه سال ۱۳۹۰ اکران عمومی شد.
"یه حبه قند" تاکنون در جشنواره های مختلف بین المللی حضور داشته و جوایز متعددی را از آن خود کرده است. این فیلم از میان رقبایی همانند "ملکه"، "بغض"، "آینه های روبرو" و ... توسط کمیته انتخاب اسکار به ریاست امیر اسفندیاری انتخاب شده است.
سال گذشته فیلم "جدایی نادر از سیمین" ساخته اصغر فرهادی در اسکار ۲۰۱۲ سینمای ایران را نمایندگی کرد و موفق به کسب اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان شد.
در فیلم "یه حبه قند" نگار جواهریان، سعید پورصمیمی، رضا کیانیان، ریما رامین فر، فرهاد اصلانی، هدایت هاشمی، سهیلا رضوی، نگار عابدی، پریوش نظری، اصغر همت، شمسی فضل الهی و امیرحسین آرمان بازی می کنند.
این فیلم از تولیدات حوزه هنری است. رضا میرکریمی ساخت فیلم هایی چون "خیلی دور، خیلی نزدیک"، "به همین سادگی"، " زیر نور ماه" و "کودک و سرباز" را در کارنامه خود دارد.
به گزارش خط نیوز، پیش از این ابراهیم حاتمی کیا، کارگردان مطرح سینمای ایران در خصوص فیلم «یه حبه قند» رضا میر کریمی نوشته بود:
«یا لطیف
خیر ببینی آقا سیدرضای میرکریمی. کامات شیرین. اگر این حَبّه قندت نبود، یادمان میرفت کجایی هستیم و با کامِ تلخ در صفِ سفارتِ خرسنشان ایستاده بودیم تا از سرزمین همیشه آفتابمان به جبرِ همکار تلخمزاج، همه مهر دروغ بر پیشانی، متقاضی پناه به سرزمین همیشه ابری بگیریم.
خیر ببینی برادر. تو با حَبّه قندی کام دودگرفتهمان را شستی و به یادمان آوردی که ایرانی هستیم. نامی داریم و نشانی. ادبی داریم و آدابی، که به وقت شادمانی بدانیم چه باید کنیم و به وقت عزا چه باید باشیم.
سیّد عزیز، متوقع نباش که با این حَبّه قندت قادر به شیرین کردن کامِ جفامسلکان باشی. این تلخی به بلندای نسلِ این نهضت همچنان ادامهدار است، ولی بدان، این بارانِ سیاهِ جفایِ غریبههایِ دوستنما، پایانی دارد. تو حوصله کن و مباد که شکایت به غریبه بری. تو شاگردِ مکتبِ فردوسی و حافظی که نه کوچیدند و نه شوقِ ترکِ سرزمین به فرزندانشان دادند. این عصر وارونگی پایانی دارد برادر!
برادرت ابراهیم حاتمیکیا، برگریزان یکهزار و سیصد و نود.»