کد مطلب: 1203
يکشنبه ۴ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۴۱
ادامه واكنش ها به بازگشايي احتمالي سفارت انگلستان
نيكروش:هدف بازگشايي سفارت انگليس تاثيرگذاري در انتخابات است
مسئول بسيج دانشگاه امام صادق(ع) گفت: مسئولان ديپلماسي هوشيار باشند كه اگر عالمانه و جاهلانه از آرمانها كوتاه بيايند، جنبش دانشجويي به تكليف خود عمل ميكند.
محمد جواد نيكروش در گفتوگو با «خبرگزاري دانشجو»، با اشاره به اخبار منتشر شده مبني بر بازگشايي مجدد سفارت خانه انگلستان گفت: پيشينه رابطه ما با انگلستان به پيروزي انقلاب اسلامي برميگردد و همان كينهتوزي هايي كه آمريكا عليه ملت ايران به خرج داده، انگستان به شكل هوشيارانهتر و سياستمدارانه تر عليه ايران انجام داده است.
وي با بيان اينكه بعد از تسخير لانه جاسوسي، دانشجويان همواره در ذهن خود به دنبال فتحي مشابه درمورد سفارت انگلستان بوده اند، گفت: سفارت انگلستان در داخل خاك ايران محلي براي فرماندهي اقدامات عليه ملت ايران از راه ديپلماتيك بوده است؛ كما اينكه در ماجراي فتنه ۸۸ با رفتوآمدهايي كه در اين سفارت انجام گرفت، اين مسئله كاملا اثبات شد.
مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق (ع) با بيان اينكه متأسفانه در اين قضيه چندان مانوري داده نشده است، گفت: به نظر ميرسد دستهايي در كار است و يك بخشي از آن به رفتوآمد زياد برخي از مسئولان كشور و برخي از آقازادهها به انگلستان برمي گردد.
نيكروش با اشاره به تلاش هاي مجلس در زمينه كم شدن سطح رابطه انگلستان با ايران گفت: هرچند اين طرح داده شد اما چيزي از مسئوليت ديپلماتيك اين دولت براي ادامه سياست هاي خصمانه عليه ايران كم نميكرد؛ هرچند مسئولان دولتي نيز به دلايل مختلفي چندان موافق اين طرح نبودند.
وي به تجمع دانشجويان مقابل سفارت انگلستان در هشت آذرماه و همزمان با شهادت شهيد شهرياري اشاره و تصريح كرد: بالا گرفتن خشم انقلابي دانشجويان و مردم مقابل سفارت انگلستان باعث شد اين سفارتخانه چند ساعتي از دست نيروهاي امنيتي خارج و در اختيار دانشجويان قرار گيرد.
اين فعال دانشجويي با تأكيد بر اينكه اين مسئله شروعي براي تيرگي جدي روابط ايران و انگلستان شد، عنوان كرد: با توجه به مشاهدات عيني و بررسيهاي صورت گرفته مردم نيز خواستار اين مسئله بودند و اكثريت با مثالي به عنوان اينكه سگ زرد برادر شغال است اين دولت را همراستاي آمريكا ميدانند.
نيكروش با بيان اينكه انگستان هرگز براي منافع كشورهاي كه تهديد كننده آن به شمار ميروند اقدامي را انجام نميدهد، گفت: آنها حتي در صلحآميز ترين مسئله مانند فراهم كردن قطعات هواپيمايي نسبت به ايران سياست خصمانه و كينهجويانه وضع ميكنند.
وي ادامه داد: اگر اين ارتباط دوباره برقرار شود حتما يك طرفه و به نفع انگليسيها خواهد بود؛ هرچند ما منكر تأثيرگذاري روابط خود بر جهان نيستيم اما تأثيرگذاري بر دولتهاي مستكبر از راه ديپلماتيك امكان پذير نيست و ما اگر بخواهيم در اين زمينه اقدامي را انجام دهيم، بايد از طريق ديپلماسي عمومي حركت كنيم؛ زيرا امام خميني (ره) انقلاب را جهاني و مخاطبان آن را همه انسانها ميدانستند.
مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق (ع) تاكيد كرد: با توجه به زمزمههاي اخيرا مبني بر بازگشايي سفارت انگلستان و ارتباط مجدد ايران با اين كشور كه بعد از ديدار آقاي صالحي با وزير امور خارجه انگلستان صورت گرفته است، هر چند مسئولان دولتي آن را به درخواست خود اين كشور و كشور ثالث اعلام كردند، اما دانشجويان به چنين حرفها واستدلالها وقعي نميگذارند و آن را بازي ميدانند.
نيكروش با بيان اينكه اين سخنان را دولتهاي مستكبر زماني كه منافعشان به خطر ميافتد، به كار ميبرند، گفت: ما نبايد فريب اين نظر آنان را خورده و به طور قطع آنها نيازمند ما هستند.
وي با اشاره به مشاركت بالاي مردم در انتخابات اخير گفت: به نظر ميرسد پس از اين مشاركت، رفت و آمدهاي مسئولان خارجي در باغ قلهك كمتر شد.
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه اين سياست از سوي انگلستان تمهيدي براي حضور آنها در انتخابات رياست جمهوري سال آينده در ايران است، گفت: به نظر ميرسد آنها فهميدهاند انتخابات آتي بسيار حساس و مهم بوده و به دنبال پايگاهي براي خود در ايران هستند.
نيكروش با تاكيد بر اينكه براي برخي از مسئولان ما حواشي مهمتر از متن و اصل كشور است، گفت: اميدواريم اين گونه بحثهاي حاشيهاي آرمانهاي انقلاب را تحت الشعاع قرار ندهد.
وي با اشاره به تحصيل بسياري از مسئولان درجه يك كشورمان در انگلستان در رشتههاي مختلف گفت: امكان ندارد انگليسيها كسي را براي تحصيل به راحتي در كشور خود جاي دهند مگر اينكه سرمايهگذاري براي آن انجام داده باشند و شايد هم خود آن شخص متوجه اين قضيه نباشد، اما قطعا تحتتاثير قرار خواهد گرفت.
اين فعال دانشجويي ضمن ابراز تاسف از رفتوآمدهاي بدون كنترل برخي از مسئولان و آقازادهها به كشور انگلستان گفت: آقازادههايي كه در تصميمگيريهاي كشور بيتاثير نيستند، در اين كشور ساكنند و تحصيل ميكنند و به نظر ميرسد تجديدنظر جدياي بايد نسبت به رابطه با انگلستان صورت گيرد.
نيكروش با بيان اينكه ما هيچ نقطه مثبتي را از داشتن رابطه با انگلستان نديدهايم، افزود: طي سالهاي اخير، اين كشور اقدامات زيادي را عليه كشورمان انجام داده و طبق بررسيهاي صورت گرفته چيزي نزديك به ۳۲ مورد بوده است.
وي با تاكيد بر اينكه اقدام دانشجويان در هشت آذرماه بخشي از اين خيانتها را جبران كرد، گفت: انگلستان قبل از انتخابات پنهان و بعد از آن آشكارا اقداماتي را عليه ايران انجام داد و اخيرا نيز دستهاي MI۶ در ترور دانشمندان ما به چشم خورده است.
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه جنبش دانشجويي اين مسائل را فراموش نكرده است به مسئولان توصيه كرد كه مسئولاني كه مسئوليت روابط ديپلماسي ما را بر عهده دارند، هوشيار باشند اگر بخواهند عالمانه و جاهلانه از آرمانهاي انقلاب كوتاه بيايند، جنبش دانشجويي به تكليف انقلابي خود عمل ميكند.
نيكروش در انتها تاكيد كرد: ما ثابت كردهايم در اين زمينه كمتر صحبت ميكنيم و بيشتر به تكليف انقلابي خود عمل ميكنيم.