توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 6433
يکشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۰۰:۰۸
خبر عضو ارشد راست های سنتی از انتخابات ریاست جمهوری:
بخش عمده موتلفه علاقه به حضور ناطق نوری دارد؛/ اصولگرایان به اجماع نمی رسند؛
حتما در بین موتلفه کسانی هستند که از آقای ناطق حمایت کنند، منتها هنوز آقای ناطق و آقای هاشمی رفسنجانی هیچکدام هیچ سیگنال، نشانه و علامتی که نشان دهدعلاقه به کاندیدا شدن دارند نشان ندادند.
بخش عمده موتلفه علاقه به حضور ناطق نوری دارد؛/ اصولگرایان به اجماع نمی رسند؛
غفوری‌فرد در مصاحبه‌ای با هفته نامه مثلث، متعلق به مصطفی آجرلو و نزدیک به شهردار تهران گزینه‌های موتلفه و جبهه پیروان را علی اکبر ولایتی و ناطق نوری نام برد و علیرغم مواضع قبلی خود اشاره‌ای به علی لاریجانی نکرد.

گزیده این مصاحبه در ذیل آمده است:

* چون فرصت کاندیداهای ریاست جمهوری برای معرفی و فعالیت انتخاباتی اندک است، به طور طبیعی مقداری تخلف انتخاباتی رخ می‌دهد. یعنی افراد بدون پرچم و نماد مشخص از یک سال، یک سال و نیم قبل از انتخابات یکسری فعالیت‌ها را آغاز می‌کنند که به موتور روشن-چراغ خاموش مصطلح است.

* فرصت یک ماهه کافی نیست که نامزدها هم تبلیغات کنند و هم فیلم بسازند و هم به سایر کارها برسند. همین ساخت فیلم یک ماه یا دو ماه طول می‌کشد.

* من خودم دو مرتبه کاندیدای ریاست جمهوری شدم؛ یکبار ساعت ۱۲ به من گفتند که فردا فیلمت می‌خواهد از تلویزیون پخش شود، به همین خاطر تا ساعت ۲، ۳ نصف شب به طور خواب آلود جلوی دوربین نشستم تا بالاخره فیلم تهیه شد.

* در این دوره‌ها زیاد تبلیغات شد اما در دوره‌های قبل از ۷۶ این طور تبلیغات نمی‌شد. زمان انتخابات ریاست جمهوری بنی صدر و شهید رجایی تبلیغات کمی انجام شد، زمان مقام معظم رهبری که می‌توان گفت اصلا تبلیغاتی نبود، اما زمان آقای هاشمی رفسنجانی هم تبلیغات کمی شد.

* در ایران انتخابات حزبی وجود ندارد. مردم به افراد رای می‌دهند. احزاب و گروه‌ها و جناح‌ها نیز بیشتر از آنکه دنبال برنامه باشند می‌گردند ببینند چه کاندیدایی زمینه رای بیشتری دارد.

* جناح‌های سیاسی کشور می‌ایستند تا لحظه آخر ببینند چه کاندیدایی رای غالب را دارد تا از وی حمایت کنند.

* در انتخابات سال ۸۴ هیچ طیف اصولگرایی عملا از کسی به طور کامل حمایت نکرد.

* آقای زاکانی بعد انتخابات مجلس در جلسه‌ای اعلام کرد که دیگر چیزی به نام جبهه متحد اصولگرایی وجود ندارد. این مکانیزمی بود که برای انتخابات مجلس نهم اعمال شد. انتخابات مجلس نهم با انتخابات ریاست جمهوری کاملا فرق می‌کند. انتخابات مجلس باید برای ۲۹۰ نفر نماینده انتخاب کرد. گروه‌های مختلف می‌توانند با هم معامله کنند.

* جبهه متحد اصولگرایان اصلا یکدست و هماهنگ نبود. در همین لیست تهران جبهه متحد باز گروه‌های مختلف رفتند و گروه‌بندی کردند. موتلفه رفت برای خودش گروه تبلیغ درست کرد. هر کدام از اضلاع حتی افراد به چند لیست پنج، شش نفره و سه نفره تبدیل شد. یعنی اضلاع به تصمیم خودشان هم پایبند نبودند.

* مکانیزم جبهه متحد در صورت وجود هم برای انتخابات ریاست جمهوری جواب نمی‌دهد.

* خیلی بعید می‌دانم که اصولگرایان بتوانند به نتیجه واحد برسند و یک نفر را به عنوان کاندیدای اصلی اصولگرایان معرفی کنند.

* الان بیش از ۲۰ اسم در اصولگرایان مطرح است. برخی اصولگرایان دنبال آقای ناطق هستند. خود ایشان هم –نمی‌گویم برای کاندیدا شدن- تمایل دارد. یک عده از اصولگرایان هم دنبال هاشمی رفسنجانی هستند.

* یک طیف از موتلفه به آقای هاشمی گرایش دارند اما نه برای ریاست جمهوری. ایشان نزد کل موتلفه چهره قابل قبولی هستند که در داخل انقلاب و چهارچوب رهبری تعریف می‌شود.

* حتما در بین موتلفه کسانی هستند که از آقای ناطق حمایت کنند، منتها هنوز آقای ناطق و آقای هاشمی رفسنجانی هیچکدام هیچ سیگنال، نشانه و علامتی که نشان دهدعلاقه به کاندیدا شدن دارند نشان ندادند.

* بخش عمده‌ای از موتلفه مخصوصا برای این دوره علاقه به حضور آقای ناطق در صحنه دارند.

* هم اکنون حداقل پنج، شش نفر از اصولگرایان کاندید خواهند شد و هیچ کدام به نفع دیگری کنار نخواهند رفت. من برای انتخابات ریاست جمهوری امکان رسیدن به وحدت را میان طیف‌های اصولگرا خیلی خیلی کم می‌دانم همچنان که در رقابت سیاسی سال ۸۴ و ۸۸ آنها نتوانستند به این مهم دست پیدا کنند.

* آقای ولایتی در انتخابات ۸۴ به نفع آقای هاشمی کنار نکشید. وقتی یک ماه آخر احساس کرد شرایط مناسب نیست از رقابت انصراف داد و این کار را به نفع کسی نکرد. همچون آقای محسن رضایی که وی هم در حمایت از نامزد دیگری کنار نرفت.

* اگر یک مکانیزمی تشکیل شود که از آقای ناطق یا آقای ولایتی دعوت کند و هر کدام دعوت نشدند از دیگری حمایت کنند به این معنا که اگر آقای ناطق به صحنه آمد حتما آقای ولایتی از وی حمایت کند یا اگر آقای ولایتی از سوی آن مکانیزمی انتخاب شد آقای ناطق نوری از وی حمایت کند، تاثیر گذار خواهد بود.

* اخیرا چون گفتند بزرگترین مشکل کشور مساله اقتصاد است وزنه اقتصادیون همچون نهاوندیان و آل اسحاق مقداری سنگین‌تر از افرادی مثل آقایان متکی و پورمحمدی شده است. من فکر می‌کنم اگر آقای ناطق نوری با آقای ولایتی تمایل نشان دهند جبهه پیروان خیلی سریع به طرف آنها خواهد رفت.

* من فکر می کنم احتمال آنکه ایثارگران با پایداری روی یک نامزد به توافق برسد، وجود دارد ولی بعید می‌دانم هیچ کدام از اینها با جبهه پیروان خط امام و رهبری به توافق برسند.

* آقای هاشمی رفسنجانی در دور دوم ریاست جمهوری خود اینقدر مطمئن بود که یک رقیب برای خود تراشید و آقای احمد توکلی را آورد و حتی به آقای توکلی هم گفت: «به صحنه رقابت بیایید و هزینه های تبلیغات شما را من تامین می کنم، بیایید و تبلیغ کنید و هرچه می خواهید بگویید.» آقای هاشمی این کار را نه برای گرم کردن عرصه رقابت بلکه برای ورود جدی آقای توکلی انجام داد.

* در انتخابات سال ۷۶ و ۸۴ غافلگیری رخ داد. در زمان حاضر هم احتمال غافلگیری وجود دارد، اما این احتمال کمتر از سال ۷۶ یا ۸۴ است.

* برخی دوستان چند روز قبل از انتخابات ۷۶ با آقای خاتمی صحبت کردند، ایشان می گفت امیدواراست دو میلیون رای بیاورد که خیلی بد نشود، اما با اختلاف زیاد پیروز رقابت شد.

* سال ۸۴ دوباره غافلگیری دیگری رخ داد چون تا روزهای آخر نظرسنجی‌ها نشان می‌دادند که آقای احمدی‌نژاد در میان هشت نامزد شانس آخر است این نشان می دهد که لحظات آخر تعیین کننده بود و مردم به شعارهای آقای احمدی‌نژاد همچون رجایی ثانی علاقه‌مند بودند.

* نگاه کلی نظام این است که همه کسانی که در مرزهای داخل کشور زندگی می‌کنند و به قانون اساسی و ولایت فقیه اعتقاد دارند حق فعالیت سیاسی دارند و می‌توانند کاندیدا شوند یا کاندیدا معرفی کنند. بنابراین از نظر نظام تکنوکرات‌هایی مثل جهانگیری و نجفی یا حتی خاتمی و عارف هر کدام بخواهند مشکلی برای کاندیداتوری در عرصه انتخابات ریاست جمهوری ندارند.

* من فکر می‌کنم اصلاح‌طلبان به اینکه به نامزد واحد برسند نزدیک‌تر باشند.

* اینکه بعضی گفتند اصلاح‌طلبان از نامزدی اصولگرا حمایت می‌کنند منظورشان آقایان ناطق یا هاشمی رفسنجانی بود که هیچ کدام از این ۲ بزرگوارمعلوم نیست کاندیدا شوند.

* الان در طرف اصلاح‌طلبان وزنه آقای عارف قوی‌تر است مثل اینکه وی کارهایش را شروع کرده و در بین اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معروف‌تر باشد و الان هم کاملا در چارچوب نظام کار می‌کند و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است که این مسئله به وی کمک می‌کند.

* بعید بدانم خاتمی وارد شود چون بعد از فتنه سال ۸۸ اعتراض های تندی به ایشان شد. احتمال اینکه آقایان جهانگیری یا نجفی هم بتوانند در داخل اصلاح طلبان محل اجتماع شوند نیز کم است، در کل معتقدم وحدت اصلاح طلبان روی آقای عارف است.

* برای ما فرق نمی‌کند در انتخابات آقای ناطق باشد یا ولایتی یا دیگری. مهم برگزاری انتخابات سالم است تا دوباره وحدت خودمان را به دنیا نشان دهیم و با قدرت بتوانیم راه انقلاب را ادامه دهیم
Share/Save/Bookmark