محمدطیب صحرایی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان که شامگاه یکشنبه در استانداری برگزار شد، اظهار داشت: وضعیت استان کرمانشاه در زمینه نهضت ملی مسکن، طرح جوانی جمعیت و بافت فرسوده تا سال گذشته قابل قبول نبود و حدود 10 درصد زمین مورد نیاز نهضت ملی مسکن شناسایی شده بود.
وی با بیان اینکه اکنون استان کرمانشاه در این زمینهها غالبا در نیمه اول جدول رتبهبندی قرار دارد عنوان کرد: کرمانشاه در زمینه طرح جوانی جمعیت جزو پنج استان برتر کشور است و با وجود موفقیتها فاصله تا وضعیت مطلوب زیاد است.
استاندار کرمانشاه گفت: در اشتغال و مسکن استان موفقیتهایی وجود داشته اما با مطلوب فاصله بسیار است و امید داریم با انتخاب خوب مردم برای ریاست جمهوری هر فردی که سکان این دولت را به عهده میگیرد به این ضرورتها توجه داشته باشد.
صحرایی افزود: بستههای تشویقی تاکنون اثرات مناسبی داشته اما پیشنهاد میشود وارد لایههای بعدی شود؛ به این معنی که بستههای تشویقی تاکنون ناظر بر حلقههای اولیه نزدیک به جریان نوسازی یعنی شهرداری، راه و شهرسازی و بنیاد مسکن بوده و اکنون باید به سایر وزارتخانهها از جمله میراث فرهنگی، وزارت نیرو و ارتباطات نفوذ کند که بستههای جامعی تدوین شود.
وی عنوان کرد: بافت فرسوده همپوشانی بسیاری با بافت تاریخی دارد و با وجود تلاش و همراهی میراث فرهنگی برخی خلأها یا نارساییهای قانونی مانع این حرکت است و تا زمانی که این محدودیتها تعیین تکلیف نشود نمیتوانیم از این مرحله عبور کنیم.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه ایجاد دسترسی مناسب نیاز به بستههای تشویقی خاص خود دارد گفت: در تملک و تهاتر در ایجاد دسترسیها همراهی وزارتخانه های مختلف باید مدنظر باشد زیرا گاهی در محدودهای راهگشایی در بافت فرسوده نیاز به همراهی بالادستی دارد.
صحرایی با اشاره به طرح پرداخت وام بانکی پیش از سهم آورده مردم در نهضت ملی مسکن عنوان کرد: این پیشنهاد استان مورد موافقت قرار گرفت و باید تقویت شود؛ بانکها در ابتدا با انرژی خوب کار را آغاز کردند اما اکنون بسیاری از تسهیلات در استانها فعال نشده و این در حالی است که فصل ساخت و ساز در حال عبور است.
وی افزود: سه طبقه ساختن واحدها در طرح نهضت ملی مسکن هزینه تمام شده را کاهش میدهد، سرعت را بالا میبرد و مشغله ایجاد پارکینگ و فضای مشاعات و ضرورت ایجاد آسانسور حداقل برای طبقه اول را کاهش میدهد.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه در بازسازی و نوسازی بافت تاریخی تأکید بر حفظ و تقویت هویت اسلامی ایرانی این مناطق است گفت: قطب فرهنگی مذهبی در این محلات باید تثبیت شود و درخواست داریم بسته تشویقی به این منظور تدوین شود.
صحرایی بیان کرد: یکی از گلوگاههای موفقیت در نوسازی عضو میز بودن میراث فرهنگی است و تا زمانی که میراث خود را از اعضا نداند این شکاف وجود دارد.
وی گفت: چنانچه ساکنان بافت فرسوده علاوه بر سکونت به سرمایهگذاری و کسب درآمد نیز فکر کنند نتایج بهتری حاصل میشود و باید برای این موضوع بسته تشویقی تدوین شود.