توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 71983
دوشنبه ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۱۶
۱۵ شهریور تا نیمه اول مهر زمان طلایی دریافت واکسن آنفلوانزا
متخصص بیماری‌های عفونی گفت: زمان طلایی برای دریافت واکسن آنفلوانزا از نیمه دوم شهریور تا نیمه اول مهر ماه است اما بعد از این مدت نیز واکسن تزریق می‌شود.
۱۵ شهریور تا نیمه اول مهر زمان طلایی دریافت واکسن آنفلوانزا
برنامه روتین واکسیناسیون آنفلوانزا در بعضی از کشورها بعد از 6 ماهگی انجام می‌شود، اما همه کشورها این قاعده را رعایت نمی‌کنند و این واکسیناسیون تنها برای افرادی که پرخطر یا دارای بیماری زمینه‌ای هستند انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه گروه‌های پرخطر باید به دریافت این واکسن تشویق شوند، عنوان کرد: این واکسن به طور معمول از نیمه دوم شهریورماه در اختیار افراد قرار می‌گیرد و دوران طلایی دریافت آن نیمه اول مهرماه است و چنانچه این مدت سپری شود و فردی واکسن را دریافت نکرده باشد به طور قطع می‌تواند بعد از این تاریخ نیز واکسن را دریافت کند.

متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به گروه‌های پرخطر گفت: یکی از این گروه‌ها افراد مبتلا به دیابت به ویژه افرادی هستند که قند خون آن‌ها تحت کنترل نیست و بیش از 10 سال از بیماری آن‌ها می‌گذرد.

وزیری با بیان اینکه دومین گروه افراد مبتلا به بیماری مزمن کبدی، نارسایی کبدی و سیروز هستند، بیان کرد: سومین گروه افرادی هستند که دچار بیماری مزمن کلیوی و نارسایی کلیوی و به ویژه افرادی هستند که تحت همودیالیز قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه گروه بعدی افرادی هستند که مبتلا به بیماری مزمن قلبی به ویژه نارسایی قلب هستند، افزود: گروه بعدی افراد مبتلا به بیماری مزمن ریوی به ویژه آسم و انسداد ریوی و همچنین افراد دچار بیماری‌های خونی مزمن و سرطان‌های خون و تحت شیمی درمانی هستند.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بیان کرد: بانوان باردار، افراد بالای 50 سال، کارکنان کادر درمان و سالمندان به ویژه در سرای سالمندان نیز از دیگر گروه‌های پرخطر محسوب می‌شوند.

وزیری عنوان کرد: افرادی که سابقه حساسیت به واکسن دارند در حساسیت‌های شدید نباید این واکسن را دریافت کنند و در این زمینه منع وجود دارد و در سن کمتر از 6 ماهگی نیز این واکسن تزریق نمی‌شود.

وی تصریح کرد: در گذشته تصور بر این بود که واکسن عامل ایجادکننده سندرم گیلن‌باره است، اما ثابت شده نسل جدید این واکسن‌ها سندرم گیلن‌باره ایجاد نمی‌کند و چنانچه گزارش شود فراوانی آن یک مورد در هر یک میلیون تزریق دوز واکسن است.

متخصص بیماری‌های عفونی افزود: افرادی که سابقه ابتلا به سندروم گیلن‌باره را دارند بهتر است با مشاوره پزشک متخصص مغز و اعصاب در خصوص دریافت واکسن اقدام کنند.
Share/Save/Bookmark