توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 69655
چهارشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۰۹
در ادامه دور دوم سفرهای استانی؛
روز دوم سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد
این محور ترانزیتی که روند احداث آن از سال 74 آغاز اما با کندی و وقفه مواجه بود، مهم‌ترین پروژه راهسازی کشور در دولت سیزدهم محسوب می‌شود که در 2 سال گذشته تمام تلاش دولتمردان به کار بسته شد تا این جاده تکمیل شود.
روز دوم سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد
به گزارش خط نيوز، دکتر سید ابراهیم رئیسی که در قالب دور دوم سفرهای استانی دولت مردمی به کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است، صبح امروز سه‌شنبه و در دومین روز از برنامه‌های این سفر پروژه بزرگ و ملی محور ترانزیتی «پاتاوه - دهدشت» را افتتاح کرد.

پروژه بزرگ ملی محور پاتاوه - دهدشت به طول 136 کیلومتر در ادامه محور اصلی شهرضا - سمیرم - بهبهان است که ارتباط استان‌های جنوب کشور از جمله خوزستان را به استان‌های مرکزی ایران برقرار می‌کند و نقطه ثقل و میانبر بین استان‌های قرارگرفته در کریدور شمال به جنوب کشور به حساب می‌آید.

اجرای این پروژه و به بهره‌برداری رسیدن مسیر مواصلاتی آن علاوه بر کارکرد ملی، پنج بخش مهم و پرجمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد شامل بخش کبگیان در شهرستان دنا، شهرستان مارگون، بخش‌های چارؤسا و دیشموک در کهگیلویه و بخشی از شهرستان لنده را از بن‌بست جاده‌ای و محرومیت خارج می‌کند.





با بهره‌برداری از این جاده با در نظر گرفتن میانگین 60 کیلومتر در ساعت برای عبور وسائط نقلیه، بیش از چهار ساعت کاهش زمانی در مسیر جدید پاتاوه - دهدشت به‌وجود خواهد آمد که نقش چشمگیری در کاهش سوخت و استهلاک وسائط نقلیه و اتلاف وقت به‌دنبال خواهد داشت.

این محور ترانزیتی که روند احداث آن از سال 74 آغاز اما با کندی و وقفه مواجه بود، مهم‌ترین پروژه راهسازی کشور در دولت سیزدهم محسوب می‌شود که در 2 سال گذشته تمام تلاش دولتمردان به کار بسته شد تا این جاده 28 ساله تکمیل شود و اینک همزمان با سفر دوم دولت مردمی به استان، پس از سال‌ها چشم انتظاری مردم این پروژه بزرگ ملی به بهره‌برداری رسید.

در این محور ترانزیتی 136 کیلومتری 13 تونل به‌طول هشت هزار و 200 متر و تعداد 18 دستگاه پل بزرگ با دهانه 16 متری طراحی و اجرا شده است.

بهره‌برداری از بیمارستان 32 تختخوابی شهید سلیمانی بهمئی

دکتر سید ابراهیم رئیسی در دومین روز از برنامه‌های سفر دولت مردمی به استان کهگیلویه و بویراحمد، صبح امروز سه‌شنبه از بیمارستان 32 تختخوابی شهید سلیمانی شهرستان بهمئی بهره‌برداری کرد.

این بیمارستان با اعتباری بالغ بر 135 میلیارد تومان و زیربنای 5 هزار متری در دو طبقه و دارای 32 تخت احداث شده است که ظرفیت افزایش تا 64 تخت را دارا بوده و شامل بخش‌های مختلفی از جمله، جراحی، اتاق عمل، زنان و زایمان، اطفال و دیالیز با امکانات رادیولوژی، سونوگرافی، آزمایشگاه و پد اورژانس است.







با راه‌اندازی این بیمارستان تعداد بیمارستان‌های استان کهگیلویه و بویراحمد به 12 و تعداد تخت‌های بیمارستانی آن به بیش از یک هزار و 500 تخت می‌رسد.

روند احداث این بیمارستان از اسفند 93 آغاز اما با کندی مواجه بود که با رویکرد محرومیت‌زدایی، عملگرایی و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در دولت سیزدهم، شتاب بیشتری گرفت و به مرحله بهره‌برداری رسید.

گزارش روز اول سفر
در جریان سفر استانی رئیس جمهور به استان کهکیلویه و بویراحمد، سد چمشیر به عنوان بلندترین سد بتنی غلتکی غرب آسیا و بهره‌برداری از واحد اول نیروگاه این سد، صبح امروز با حضور رئیس‌جمهور و وزیر نیرو به صورت رسمی به بهره‌برداری رسید.

این سد با ارتفاع ۱۵۱ متر دارای مخزنی به حجم ۲.۳ میلیارد مکعب و دریاچه‌ای به طول ۴۸ کیلومتر است که مساحت دریاچه آن ۵۱ کیلومترمربع در تراز نرمال است.

عملیات اجرایی سد و نیروگاه چمشیر با اخذ مجوز‌های لازم از سازمان‌های ذیربط با اعتباری حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان از سال ۹۱ آغاز شد.

همچنین نیروگاه برق‌آبی چمشیر دارای ۳ واحد بزرگ هر یک به ظرفیت ۵۵ مگاوات و دو واحد کوچک (زیست محیطی) هر یک به ظرفیت ۵.۵ مگاوات جمعا ۱۷۶ مگاوات است که از طریق پست ۲۳۰ کیلوولت چمشیر به شبکه سراسری متصل می‌شود. نیروگاهی که قرار است سالانه و به طور متوسط ۴۸۲ گیگاوات ساعت انرژی الکتریکی تولید می‌کند.

سد چمشیر تنها سازه کنترلی است که بر روی رودخانه زهره احداث شده و در صورتی که این سد ساخته نمی‌شد تمام آورد آب رودخانه ناشی از سیلاب‌های مخرب و در عین حال با کیفیت یعنی آب شیرین که بیش از ۷۰ درصد از حجم آب رودخانه در طول سال است، در مسیر رودخانه زهره به دریا سرازیر می‌شد.









از جمله مهمترین اهداف احداث این سد، تعدیل شوری رودخانه زهره و بهبود کیفیت آب پایین دست است که با ذخیره‌سازی سیلاب در ماه‌های‌تر و رهاسازی آب در طول سال به ویژه دربازه زمانی خرداد تا مهر ماه می‌تواند ضمن جلوگیری از ایجاد خسارت ناشی ازسیل، باعث شکوفایی و رشد اقتصادی منطقه و تامین امنیت غذایی شود.

تأمین آب کشاورزی و صنعتی، بهره‌مند شدن ۸۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان، تولید ۴۸۲ گیگاوات ساعت انرژی پاک برق‌آبی، ایجاد زیرساخت مناسب برای تولید آبزیان و صنایع وابسته، ایجاد بستر مناسب جهت توسعه گردشگری منطقه و اشتغال‌زایی از دیگر اهداف این طرح اقتصادی است.

بنا بر تیم گزارش آبگیری سد چمشیر ۲۷ دی ماه سال گذشته با موفقیت انجام شد و نتایج پایش مستمر کیفیت آب مخزن به همراه کنترل و تنظیم میزان رهاسازی آب حاکی از نقش بسیار مثبت سد چمشیر بر روی کیفیت آب پایین دست دارد.

آغاز بهره‌برداری از مجمتع ‌پتروشیمی گچساران

دکتر سید ابراهیم رئیسی که در قالب دور دوم سفرهای استانی دولت مردمی به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است، در ادامه برنامه‌های این سفر ضمن بازدید از مجتمع پتروشیمی گچساران، دستور بهره‌برداری رسمی از این پروژه بزرگ صنعتی استان را صادر کرد.

این پروژه با اعتبار 1.3ميليارد یورو یکی از مهم‌ترین پروژه‌های وزارت نفت در سفر استانی رئیس جمهور به استان کهگیلویه بویراحمد است، پروژه‌ای که با رویکرد توسعه‌ای دولت سیزدهم در دو سال اخیر جان دوباره‌ای گرفت و به انتظار 17 ساله مردم شهرستان گچساران پایان داد.





ظرفیت تولید این مجتمع پتروشیمی که 83 درصد قطعات و تجهیزات آن توسط شرکت‌های داخلی ساخته شده، سالانه یک میلیون اتیلن و 84 هزار تن C3+ است.

در طول عملیات راه‌اندازی بیش از 3000 نفر که عمدتاً از نيروهای بومی بودند، در این مجموعه مشغول فعالیت شدند و پس از بهره‌برداری نیز یک هزار نفر در این پروژه مشغول به کار می‌شوند.

دستور رئیسی برای جمع‌آوری فو‌ری گاز‌های مشعل/ از سوختن ثروت ملی واقعا رنج می‌بر‌م

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در مراسم افتتاح پتروشیمی گچساران با قدردانی از مسئولان برای افتتاح این پروژه تماما ایرانی اظهار داشت: امروز با افتتاح این پروژه در جهت توسعه اشتغال، امیدوار‌سازی مردم برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام و رشد تولید گام ارزشمندی برداشته شد.

وی با بیان اینکه این مجموعه تولید زنجیره‌ای خواهد داشت که جلوی خام‌فروشی را می‌گیرد، افزود: ‌ایرانی بودن این پروژه و افزایش اشتغال واقعا باعث افتخار است.

رئیس جمهور جمع‌آوری گازهای مشعل را یکی از ویژگی‌های مهم این پتروشیمی برشمرد و تصریح کرد: از هدررفتن گازهای مشعل واقعا رنج می‌بردم چون ثروت کشور در حال سوختن بود که وزیر نفت جمع‌آوری گازهای مشعل را به خوبی شروع کرده‌اند و همکاری شرکت‌های دانش‌‌بنیان در این پروژه اقدام خوبی است.

وی با بیان اینکه در کنار تولید ثروت برای کشور، در این پتروشیمی کار عملی خوبی انجام شده است، ادامه داد: این پروژه در شهری محروم بنا شده و امیدواریم نیازهای این استان دیده شود و سریعا به امور مردم رسیدگی شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه وزارت نفت 2600 میلیارد تومان برای مسئولیت‌های اجتماعی در کهگیلویه و بویراحمد اختصا‌ص داده است، تاکید کرد: این پروژه نماد "ما می‌توانیم" است و امیدواریم هر چه سریع‌تر گازهای مشعل جمع‌آوری شود تا خوراک صنایع تامین شود.

وی با اشاره به جذب 17 هزار میلیارد تومان اعتبار و انجام مراحل احداث در سه شیفت برای تکمیل پتروشیمی گچساران طی 2 ساله گذشته ابراز کرد: کارخانه های پتروشیمی گامی برای رشد تولید، ثروت آفرینی و پیشگیری از خام فروشی است. بهره برداری از کارخانه پتروشیمی بعد از سال ها انتظار آن هم در استان غنی اما کمتر توسعه یافته ای مانند کهگیلویه و بویراحمد به دلیل شرایطی که برای توسعه ایجاد می کند جای خرسندی دارد.

‌رئیسی با اشاره به وعده مسئولان برای بکارگیری نیروهایی که در مراحل ساخت کارخانه پتروشیمی گچساران مشارکت داشتند در طرح هایی مانند میدان گازی مختار که قرار است امروز در شهرستان بویراحمد کلنگ زنی شود عنوان کرد که این امر نشان دهنده موفقیت در یک کار گروهی و منسجم است.

بازگشایی کارخانه قند یاسوج

در ادامه برنامه‌های سفر استانی دولت مردمی به استان کهگیلویه و بویراحمد، مراسم جشن احیای کارخانه قند یاسوج به عنوان نماد صنعت و تولید استان و همچنین 44 واحد تولیدی و صنعتی راکد با حضور دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد.

رئیس جمهور با حضور در کارخانه قند یاسوج ضمن بازدید از خط تولید و بخش‌هایی از این کارخانه با توضیحات مسئولان آن در جریان وضعیت این کارخانه قرار گرفت.

دکتر رئیسی همچنین در جریان این بازدید گفتگویی صمیمانه و بی‌واسطه با کارگران این کارخانه داشت و وضعیت کاری و معیشتی آنها را جویا شد.





کارخانه قند یاسوج پس از یک دهه تعطیلی ابتدا در سال 99 و در زمان ریاست دکتر رئیسی بر دستگاه قضا قفل آن شکسته شد و در ادامه و با تلاشهای صورت گرفته از سوی دولت مردمی و به ریاست ایشان، طی 22ماه گذشته به مرحله احیای مجدد و بازگشت به چرخه تولید قرار گرفت.

سرمایه احیا شده در این کارخانه 2هزارمیلیارد تومان و تعداد اشتغال احیای شده مستقیم در گام اول 130 نفر و در گام دوم به 200 نفر خواهد رسید.

همچنین با احیای این کارخانه برای 600 نفر نیز به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی شده است.
Share/Save/Bookmark